TOP 5 věcí na které se zaměřit při prohlídce bytu: Rady od BydliBota

20. 06. 2023

Prohlídka bytu je klíčovou částí při výběru bydlení. Je to jedinečný moment, kdy zjistit, zda je daný byt ten pravý. V tomto článku vám BydliBot, váš rychlý a spolehlivý asistent při hledání bydlení, poskytne přehled TOP 5 věcí, na které se při prohlídce bytu zaměřit.

1. Stav budovy a bytu

První věc, kterou byste měli během prohlídky bytu prověřit, je celkový stav budovy a bytu. Zkontrolujte stav fasády, střechy a společných prostor. Uvnitř bytu se zaměřte na stav podlah, oken, dveří a povrchů. Věnujte pozornost také rozvodům, jako jsou elektřina, vodovod a topení, abyste je nemuseli spravovat ihned po nastěhování.

2. Hlučnost a světelné podmínky

Při prohlídce bytu se zaměřte také na hlučnost a světelné podmínky. Zjistěte, jak je to s hlukem z okolí, a to jak během dne, tak v noci. Můžete se například zeptat i sousedů. Dále si zkontrolujte, že za vás do bytu proniká dostatek přirozeného světla.

3. Rozložení bytu

Rozložení nebo plán bytu je dalším klíčovým aspektem, který byste měli během prohlídky zvážit. Ujistěte se, že rozložení bytu vyhovuje vašim potřebám a životnímu stylu. Pokud například jeden z partnerů chodí na noční směny, možná není nejlepší mít ložnici vedle koupelny. Promyslete také, zda je v bytě dostatek úložného prostoru.

4. Energetická náročnost

Energetická náročnost bytu může mít vliv na vaše měsíční náklady. Doptejte se, jaký má byt energetický štítek a jaké jsou měsíční zálohy na energie.

5. Možnosti parkování a dopravní dostupnost

Poslední, ale neméně důležitou věcí, se kterou byste měli během prohlídky bytu seznámit, jsou možnosti parkování a dopravní dostupnost. Pokud budete muset všude složitě dojíždět, nemusí se vám v dané lokalitě bydlet dobře.

Prohlídka bytu je při hledání nového bydlení důležitým krokem. Zásadní je se na prohlídku ale vůbec dostat. Obzvlášť ve velkých městech bývají obsazené téměř okamžitě. BydliBot vám díky schopnosti sledovat realitní trh nonstop a poskytovat okamžitá upozornění na nové nabídky může být nepostradatelným pomocníkem.

Pamatujte, že při prohlídce bytu je důležité se zaměřit na všechny detaily a věnovat čas prověření klíčových aspektů bytu. Tím se můžete vyhnout budoucím problémům a ujistit se, že byt, který si vyberete, je pro vás tím pravým.

BydliBot: Abyste o nemovitosti věděli první.
Napsala AI, editoval Jindra
Sdílet článek