10 výhod bydlení na venkově

17. 04. 2023

Na vesnici totiž najdete mnohem levnější nemovitosti. A velmi snadno se stane, že to, co byste ve městě zaplatili za menší byt, tady zaplatíte za dum se zahradou.

Muže se zdát, že rozdíly mezi bydlením ve městě a na vesnici jsou jednoznačné. Vesnice je blízko přírody, je v ní méně hluku i lidí. Město je naproti tomu přelidněné a často velmi znečištěné. A o kousek přírody člověk téměř nezavadí. Dnes už to ale není tak úplně pravda. Rozdíly se stírají a úroveň služeb se vyrovnává. Rozhodující je tak dnes často spíše cena a dosáhnout na hypotéku není nic jednoduchého. Kalkulačka hypotéky vám spočítá, kolik musíte mít našetřeno z vlastních prostředku, abyste na půjčku na bydlení dosáhli.

Bydlení na vesnici

Asi první, co u rozhodování, zda bydlet na vesnici, převáží, bude cena. Na vesnici totiž najdete mnohem levnější nemovitosti. A velmi snadno se stane, že to, co byste ve městě zaplatili za menší byt, tady zaplatíte za dum se zahradou.

Výhodou je také blízkost přírody i to, že nebudete tolik utrácet jako ve městě plném nákupních center a obchodu. Pokud jste milovníkem klidu, vesnice pro vás bude to pravé. Na druhou stranu je nutné říct, že pokud zrovna nepracujete sami na sebe, pravděpodobně se bez auta neobejdete. A to nejen na cestu do práce a z práce, ale i na nákupy, případně pro děti do školy. V opravdu malých vesnicích nejezdí vlaky a autobusy nebo jen velmi málo a nezřídka se zpožděním.

Napsala AI, editoval Jindra
Sdílet článek